De code 95-cursus EHBO voor beroepschauffeurs is specifiek ontwikkeld voor beroepschauffeurs. Dat betekent dat de behandelde onderwerpen goed aansluiten op de praktijk. We vertellen je er hieronder meer over.

Als vrachtwagenchauffeur kun je van het ene op het ander moment betrokken zijn bij een situatie waarbij adequaat optreden van levensbelang kan zijn. Zo kan je betrokken raken bij een verkeersongeval, bij een incident op het laad- en losadres, thuis of langs het sportveld. Tijdens de cursus EHBO voor beroepschauffeurs vertellen we je er alles over. De cursus is bedoeld om de medische kennis en vaardigheden van de chauffeur up-to-date te houden, met name als de chauffeur te maken krijgt met handelingen rondom het verlenen van eerste hulp. Tevens is de chauffeur bedacht op de gevaren van het verkeer en arbeidsongevallen en kan hij noodsituaties beoordelen. Kortom: een nuttige cursus waarvoor je 7 code 95-theoriepunten ontvangt.

BHV-certificaat halen?

Let wel: deze cursus is specifiek ontwikkeld voor chauffeurs die in het kader van code 95, CCV nascholing volgen. Deze cursus vervangt geen reguliere BHV- of EHBO-opleiding. Kortom: wil jij je BHV-certificaat halen? Volg hiervoor de cursus BHV via JobTrans. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Waarom de cursus EHBO voor beroepschauffeurs volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus EHBO voor beroepschauffeurs en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus EHBO voor beroepschauffeurs?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda EHBO voor beroepschauffeurs

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Wat ga je leren?

Kennis

 1. Je hebt kennis van de ABCDE methodiek

Inzicht

 1. Je kent de oorzaak en gevolgen van:
  - Stilstand van de bloedsomloop
  - Uitwendige wonden
  - Brandwonden
  - Kneuzingen en verstuikingen
  - Ontwrichting en botbreuken
  - Oogletsels
  - Vergiftiging
  - Elektriciteitsongevallen

Toepassing

 1. Je kan een slachtoffer over korte afstand vervoeren
 2. Je kan verband- en hulpmiddelen juist gebruiken
 3. Je kan reanimeren en een AED gebruiken
Cursus op eigen locatie of locatie JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke voldoen. Wil je de cursus EHBO voor beroepschauffeurs bij jou op locatie laten plaatsvinden? Dat kan! Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Behaal 7 code 95-theoriepunten

Deelname aan de cursus EHBO voor beroepschauffeurs kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus EHBO voor beroepschauffeurs in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Vragen over de cursus EHBO voor beroepschauffeurs?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus EHBO voor beroepschauffeurs. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-theoriecursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van code 95, waaronder de cursus EHBO voor beroepschauffeurs.