SOOB Logo

Het nastreven van een gezonde leefstijl oftewel 'Fit op de Rit', dat is het doel van de e-learning fysieke belasting. Als chauffeur ben je altijd onderweg en in beweging. Nou ja: je voertuig dan. Hoe zit dat met jezelf? Parkeer jij je wagen ook het liefst zo dicht mogelijk bij de truckstop? Ga je met de auto naar je werk? En hoe zit dat na je werk? Tijdens de e-learning fysieke belasting (fit op de rit) helpen we je goed op weg en na het afronden van deze cursus ontvang je 7 code 95-theoriepunten.

Over code 95 e-learning
Zoals de naam 'e-learning' het al zegt, staat e-learning voor 'online opleiden'. Echter geeft het CBR er met betrekking tot code 95 een aantal restricties aan mee. Zo is het niet toegestaan om de volledige cursus via e-learning te volgen. De kandidaat dient een dagdeel zelfstudie (4 uur) te doen en een dagdeel klassikale scholing (3 uur) te volgen. Dat heeft als voordeel dat kandidaten het klassikale gedeelte van twee cursussen kunnen volgen op één dag. Want waar je in het verleden voor 14 uur nascholing twee dagen fysiek aanwezig moest zijn, is dat met e-learning één dag.

Waarom de e-learning fysieke belasting volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de e-learning fysieke belasting/fit op de rit en ontdek het zelf!

Interesse in de e-learning fysieke belasting?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda e-learning fysieke belasting

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Wat ga je leren?

Kennis

 1. Je kent vormen, oorzaken en gevolgen van fysieke belasting
 2. Je kent relevante wet- en regelgeving (arbo en verkeersveiligheid)

Inzicht

 1. Je weet hoe fysieke overbelasting voorkomen kan worden
 2. Je kan de eigen werksituatie evalueren en indien nodig verbeteren
 3. Je snapt het belang van het op een veilige en verantwoorde manier in en uit het voertuig (cabine, laadruimte) stappen

Toepassing

 1. Je kan de chauffeursstoel correct instellen
 2. Je past een juiste zit- en stuurhouding toe
 3. Je gebruikt juiste werk- en tiltechnieken
Cursus op eigen locatie of locatie JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden? Je kunt de e-learning fysieke belasting (fit op de rit) ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Profiteer van €75,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse theorie code 95-cursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de e-learning fysieke belasting (fit op de rit) is € 75,- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-theoriepunten

Deelname aan de e-learning fysieke belasting (fit op de rit) kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de e-learning fysieke belasting (fit op de rit) in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de e-learning fysieke belasting?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de e-learning fysieke belasting (fit op de rit). Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-theoriecursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van e-learning fysieke belasting (fit op de rit).