SOOB Logo

Als vrachtwagenchauffeur weet je als geen ander dat fysieke belasting een dagelijkse uitdaging vormt. Langdurig zitten, tillen, laden en lossen kunnen een tol eisen van je lichaam. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou: de code 95-theoriecursus fysieke belasting / fit op de rit.

Interesse in de cursus fysieke belasting?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Wat ga je leren?

De cursus fysieke belasting/fit op de rit is relevant voor zowel beginnende als ervaren vrachtwagenchauffeurs. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Begrip van fysieke belasting: Leer alles over fysieke belasting en hoe het specifiek van invloed is op vrachtwagenchauffeurs. Ontdek de risico's en gevolgen van langdurig zitten, tillen en andere fysieke activiteiten die je dagelijks tegenkomt.
 2. Ergonomische oplossingen: Leer hoe jij je werkplek (lees: de chauffeursstoel) kunt optimaliseren met ergonomische technieken. Ontdek de juiste zithouding, tiltechnieken en manieren om spanning en belasting op je lichaam te verminderen. Voorkom pijnlijke blessures en verbeter je algehele comfort tijdens het rijden.
 3. Gezondheids- en welzijnsstrategieën: Ontvang waardevolle tips en strategieën om je gezondheid en welzijn te bevorderen. Leer over gezonde voeding, fysieke activiteit, slaapgewoonten en stressmanagementtechnieken die je kunnen helpen je energieniveau hoog te houden en je welzijn te optimaliseren.
 4. Preventie van blessures: Leer hoe je blessures kunt voorkomen die vaak voorkomen bij vrachtwagenchauffeurs, zoals rugpijn, nekklachten en gewrichtsproblemen. Ontdek specifieke oefeningen die je kunt doen om je spieren en gewrichten soepel en sterk te houden.
 5. Langdurige carrière: Door te investeren in je fysieke welzijn, kun je jouw carrière als vrachtwagenchauffeur verlengen en je professionele prestaties verbeteren. Voorkom uitval door blessures en blijf op de top van je spel met een gezond en veerkrachtig lichaam.

De cursus fysieke belasting/fit op de rit bieden wij aan als reguliere cursus en als e-learning. Beide varianten zijn erkend door het CBR en tellen mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs (7 code 95-uren theorie).

Wacht niet langer! Neem de controle over je gezondheid en prestaties als vrachtwagenchauffeur. Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus fysieke belasting/fit op de rit en ontwikkel de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig, comfortabel en met optimale prestaties te rijden. Verbeter je werkervaring en geniet van een gezonde en succesvolle carrière op de weg!

  Cursusagenda fysieke belasting/fit op de rit
  Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
  Meer weten?

  Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de cursus fysieke belasting/fit op de rit ook op aanvraag. Neem voor meer informatie over de cursus fysieke belasting/fit op de rit vrijblijvend contact met ons op.