SOOB Logo

Fit op de rit, dat is het doel van de cursus fysieke belasting. Als chauffeur ben je altijd onderweg en in beweging. Nou ja: je voertuig dan. Hoe zit dat met jezelf? Parkeer jij je wagen ook het liefst zo dicht mogelijk bij de truckstop? Ga je met de auto naar je werk? En hoe zit dat na je werk? Tijdens de cursus fysieke belasting helpen we je goed op weg.

De voordelen

 • Zorgt voor minder ziekte
 • Bevordert productiviteit
 • Stimuleert werkgeluk

Doel van de cursus fysieke belasting
Je krijgt inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie, en weet op de eigen werkplek zijn werkhouding te optimaliseren.

Lesaanpak van de cursus fysieke belasting

Tijdens deze eendaagse code 95-cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Vormen, oorzaken en gevolgen van fysieke belasting
 • Wet- en regelgeving (arbo- en verkeersveiligheid)
 • Het op de juiste manier instellen van de chauffeursstoel
 • Juiste zit- en stuurhouding toepassen
 • Juiste werk- en tiltechnieken

  Waarom de cursus fysieke belasting volgen bij JobTrans?

  • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
  • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
  • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
  • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
  • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
  • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus fysieke belasting/fit op de rit en ontdek het zelf!
  Interesse in de cursus fysieke belasting/fit op de rit?
  Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
  Vraag offerte aan


  Voor wie?

  Het doel van de cursus fysieke belasting is om je bewust te maken van de risico’s van beroepsziekten door fysieke belasting en het belang van preventie. De cursus is interessant voor alle chauffeurs die graag meer willen leren over fysieke belasting, hoe je het kan herkennen en voorkomen.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Als werkgever ben je wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat je medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Dat staat in de Arbowet. Met de cursus fysieke belasting help je je werknemers goed op weg. Immers, voorkomen is beter dan genezen.

  Cursus op locatie naar keuze

  Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke voldoen. Wil je de cursus fysieke belasting/fit op de rit bij jou op locatie laten plaatsvinden? Dat kan! Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

  Behaal 7 code 95-punten

  Deelname aan de cursus fysieke belasting/fit op de rit kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus fysieke belasting/fit op de rit in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

  Trainen zoals jij het wil

  Cursusaanbod veel van hetzelfde? Bij JobTrans doen we het net even anders om jou een unieke en leerzame dag aan te bieden. Indien gewenst stellen we samen met jou een maatwerkcursus op die aansluit op jouw wensen. Ontwikkel samen met JobTrans een cursus fysieke belasting/fit op de rit waar je écht iets aan hebt.

  code 95 uren
  Start met leren en wij doneren

  Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep in 2022? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

  Over JobTrans
  Vragen over de cursus fysieke belasting/fit op de rit?

  Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de cursus fysieke belasting/fit op de rit