SOOB Logo

Kies je voor de cursus manoeuvreren? Dan leer je alles over het optimaliseren van je rijstijl door middel van de juiste kijk- en stuurtechnieken. Veel schades ontstaan bij het manoeuvreren. Naast dat het financieel nadelig is, kan ook de veiligheid van personeel en medeweggebruikers hiermee in het geding komen. Dankzij deze training leer je het gebruik van de juiste kijk- en stuurtechniek zodat schades tijdens het manoeuvreren worden voorkomen.

Waarom de cursus manoeuvreren bij JobTrans volgen?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal. 
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.   
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.  
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus op eigen voertuig? Dat kan!  
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.  
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus manoeuvreren en ontdek het zelf!

Interesse in de cursus manoeuvreren?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan


Wat ga je leren?

Inzicht

 1. Je begrijpt de noodzaak van de voertuigcontrole

Toepassing

 1. Je kan manoeuvreren met een juiste rijtechniek op de openbare weg
 2. Je past tijdens het rijden juist kijkgedrag toe, door te waarnemen, teobserveren en te concentreren
 3. Je gaat adequaat om met manoeuvreersituaties
Cursus op eigen voertuig of voertuig JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste data niet vinden? Geen probleem. Je kunt de cursus manoeuvreren ook op aanvraag inplannen. Tot slot heb je de keuze uit de cursus volgen op eigen voertuig of voertuig van JobTrans.

Profiteer van € 75,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse praktijk code 95-cursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de cursus manoeuvreren is € 75,- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-praktijkpunten

Deelname aan de cursus manoeuvreren kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de praktijkpunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus manoeuvreren in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de cursus manoeuvreren?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus manoeuvreren. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-praktijkcursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van de cursus manoeuvreren.