SOOB Logo

Als je wilt werken met hijskranen, heftrucks of andere hijs- en hefwerktuigen, dan heb je een TCVT-certificaat nodig om aan te tonen dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om deze machines veilig en verantwoord te bedienen. Wil jij je TCVT-certificaat halen? De opleiding TCVT bij JobTrans bereidt je voor op een mooie toekomst als professionele en bekwame machinist.

Interesse opleiding TCVT?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

De TCVT-opleiding leert je alle benodigde theoretische en praktische kennis die nodig is om veilig en verantwoord te werken met verticaal transport. De TCVT-opleidingen zijn verdeeld in verschillende modules, afhankelijk van het type hijs- en hefwerktuig waar de opleiding op gericht is.  

 • Module A
  TCVT-module A is gericht op het werken met mobiele kranen en torenkranen. Deze opleiding richt zich op de veilige en verantwoorde bediening van deze kranen en omvat zowel theoretische als praktische onderdelen. Na het succesvol afronden van deze opleiding en het behalen van het TCVT-certificaat, mag je veilig en verantwoord werken met mobiele kranen en torenkranen
 • Module  B
  TCVT-module B is gericht op het werken met hijs- en hefwerktuigen. Deze opleiding richt zich op de veilige en verantwoorde bediening van diverse soorten hijs- en hefwerktuigen, zoals verreikers, autolaadkranen en hoogwerkers. Ook hier omvat de opleiding zowel theoretische als praktische onderdelen. Na het succesvol afronden van deze opleiding en het behalen van het TCVT-certificaat, mag je veilig en verantwoord werken met deze machines.

 • Module C
  TCVT-module C is gericht op het werken met zelfrijdende hoogwerkers. Deze opleiding richt zich op de veilige en verantwoorde bediening van zelfrijdende hoogwerkers en omvat zowel theoretische als praktische onderdelen. Na het succesvol afronden van deze opleiding en het behalen van het TCVT-certificaat, mag je veilig en verantwoord werken met zelfrijdende hoogwerkers.

 • Module D
  TCVT-module D is gericht op het veilig gebruik van hijsmiddelen, zoals hijsjukken, kettingen, klemmen en haken. Deelnemers leren over de verschillende soorten hijsmiddelen, hun eigenschappen en toepassingen. Ze worden getraind in het inspecteren, monteren en correct gebruiken van hijsmiddelen, rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving en veiligheidsvoorschriften.

De opleiding TCVT kun je combineren met de nascholing voor de code 95. Na het succesvol afronden van de opleiding en het behalen van het bijbehorende certificaat, kun je aantonen dat je voldoet aan de eisen om veilig en verantwoord te werken met verticaal transport.

Een TCVT-certificaat is 5 jaar geldig. Om het certificaat geldig te houden, moet er in die 5 jaar bijscholing worden gevolgd. De bijscholing houdt in:

 • De 1e scholingsdag moet binnen de eerste 36 maanden na de ingangsdatum van registratie zijn;
 • De 2e scholingsdag moet binnen 60 maanden na de ingangsdatum van de registratie zijn, maar na de 1e 36 maanden. 

Het is niet verplicht dat de eerste bijscholingsdag modules A&B moeten zijn, dit mogen ook modules C&D zijn. De duur van de bijscholing is 1 dag en kan worden bijgeschreven voor je code 95.

Als de bijscholing niet binnen de juiste termijn plaats vindt, ben je verplicht om bij aanvraag van herregistratie een theorie examen af te leggen. Met dit theorie examen toon je aan dat je over voldoende kennis  beschikt.

Kies voor de volledige TCVT opleiding en investeer in jezelf en je toekomst. Met deze certificaten ben je verzekerd van een solide basis in de hijs- en hefbranche en vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Bovendien draag je bij aan een veiligere en efficiĆ«ntere werkomgeving. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in.

Meer weten?

We plannen de cursus TCVT op aanvraag in. Neem voor meer informatie over de opleiding TCVT Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie vrijblijvend contact met ons op.