Ben je machinist en in het bezit van een TCVT-certificaat? Om je certificaat geldig te houden ben je verplicht om bijscholing, onder andere TCVT bijscholing machinisten module A en B, te volgen. De bijscholingsregels zijn als volgt:

  • De 1e scholingsdag moet binnen de eerste 36 maanden na de ingangsdatum van registratie zijn;
  • De 2e scholingsdag moet binnen 60 maanden na de ingangsdatum van de registratie zijn, maar na de 1e 36 maanden. 

Het is niet verplicht dat de eerste bijscholingsdag modules A&B moeten zijn, dit mogen ook modules C&D zijn. De duur van de bijscholing is 1 dag en kan worden bijgeschreven voor je code 95. Wil jij TCVT bijscholing machinisten module A en B volgen? Vraag via de button hieronder vrijblijvend een offerte aan.

Interesse TCVT module A en B?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Het volgen van een bijscholing voor TCVT (Technisch Centrum voor de Verplaatsingstechnieken) is verplicht om je certificaat geldig te houden. Het is de manier om je kennis en vaardigheden op peil te houden en up-to-date te blijven met de ontwikkelingen in de sector. Een TCVT-certificering is nodig voor het bedienen van bepaalde hijswerktuigen, zoals mobiele kranen en torenkranen. Deze certificering is vijf jaar geldig en moet in die vijf jaar worden verlengd door middel van bijscholing.

Over TCVT bijscholing machinisten module A en B

  • Module A is gericht op het keuren van hijs- en hefmiddelen en het beoordelen van hijsplannen. Met deze module laat je zien dat je deskundig bent op het gebied van inspectie, keuring en onderhoud van hijs- en hefmiddelen. Hierbij gaat het om zowel mechanische als elektrische hijs- en hefmiddelen.
  • Module B richt zich op de vakbekwaamheid van kraanmachinisten. Met deze module laat je zien dat je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt te kunnen werken met kranen. Hierbij gaat het om verschillende soorten kranen, van mobiele kranen tot torenkranen en telescoopkranen.

De verdere inhoud en duur van de bijscholing is afhankelijk van de wijzigingen in wet- en regelgeving en de nieuwste technologieën en apparatuur die zijn geïntroduceerd sinds je laatste certificering. Het is daarom belangrijk om te overleggen welke bijscholing het beste past bij je situatie en behoeften.

De bijscholing TCVT module A en B kun je combineren met de nascholing voor de code 95. Na het succesvol afronden van de bijscholing en het behalen van het bijbehorende certificaat, kun je aantonen dat je nog steeds voldoet aan de eisen voor veilig en verantwoord werken met hijs- en hefwerktuigen.

Kortom, wil jij je kennis over TCVT module A en B updaten? Meld je dan vandaag nog aan voor de TCVT bijscholing machinisten module A en B.

Meer weten?

We plannen de cursus TCVT op aanvraag in. Neem voor meer informatie over de opleiding TCVT module A en B vrijblijvend contact met ons op.