Neem contact op

In de avonduren een code 95-praktijkcursus volgen? Lees hier meer over de cursus BBS en Het Nieuwe Rijden die JobTrans als open inschrijvingen aanbiedt.

JobTrans biedt het praktijkgedeelte van de cursus BBS e-learning en Het Nieuwe Rijden e-learning ook in de avonduren aan. Hiermee speelt het opleidingsinstituut in op het belang om op een flexibele manier je code 95-uren halen.

> Direct inschrijven cursus BBS e-learning
> Direct inschrijven cursus Het Nieuwe Rijden e-learning

Flexibele instelling

De inzet van e-learning kan leiden tot een kostenbesparend een effectieve manier om vrachtwagenchauffeurs hun verplichte punten voor hun code 95 te behalen. Het voordeel hiervan is dat ze niet gebonden zijn aan plaats en tijd. Van studeren aan de keukentafel tot in de cabine van de vrachtauto. Vrachtwagenchauffeurs volgen het theoriegedeelte via een ‘thuisstudie’ op een moment wanneer het hen het beste uitkomt. De e-learning kan men 24 uur per dag, 7 dagen per week via de computer, tablet of smartphone volgen. Enkel voor het praktijkgedeelte dienen de cursisten nog fysiek aanwezig te zijn. En dat kan bij JobTrans zelfs in de avonduren met zowel hun eigen voertuig als een voertuig van JobTrans. Op verschillende locaties, waaronder een JobTrans locatie of klantlocatie. Met deze flexibele instelling komen wij nog meer tegemoet aan de wensen van onze klanten.

Hoe werkt e-learning?

Uit bovenstaand tekstgedeelte blijkt dat het theoriegedeelte van de cursus BBS en Het Nieuwe Rijden via e-learning gevolgd kan worden. De uitnodiging van de e-learning wordt 10 dagen voorafgaand aan de cursus verstuurd. De cursist heeft 10 dagen de tijd om deze e-learning te doorlopen. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de cursist op de eindtoets een positief resultaat te halen van meer dan 70%. Daarnaast dient de cursist minimaal 4 uur te besteden aan deze e-learning voor de code 95-punten. Deze 4 uur mogen worden verdeeld over de 10 dagen voorafgaand aan de training. Na het behalen van de theorie wordt het praktijkgedeelte één-op-één door één van onze docenten afgenomen. Om deel te kunnen nemen aan het praktijkgedeelte dient het certificaat wat is behaald met de e-learning BBS of e-learning Het Nieuwe Rijden overhandigd te worden aan de docent.

Praktijkcursus code 95

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs die onder andere een voertuig besturen waarvoor rijbewijs C of CE vereist is. Iedere vrachtwagenchauffeur dient 5 jaar voor het verlopen van de code 95 te beginnen met het volgen van 35 uur nascholing. De nascholing dient uit minimaal 7 uur praktijk te bestaan. Voor het volgen van de cursus BBS e-learning of Het Nieuwe Rijden e-learning krijgen vrachtwagenchauffeurs 7 uur praktijk. Bekijk voor meer informatie onze blog over wat code 95 is.

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen?

JobTrans is een full service uitzendbureau en (rij)opleider in de transport en logistiek. Dagelijks houden zij zich bezig met personeelsvraagstukken, (rij)opleidingen en cursussen voor onder andere de code 95. Een aantal collega’s heeft zich toegespitst op de opleidingen. Ze verzorgen onder andere de online code 95-cursussen. Wil je persoonlijk advies of heb je vragen? Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag, neem gerust contact op. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen of een bericht via de chat op onze website.