SOOB Logo

Tot wel 15% brandstof besparen met je vrachtauto? Volg de e-learning het nieuwe rijden (HNR) bij JobTrans. Met de e-learning het nieuwe rijden (HNR) kun je bovendien niet alleen een steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, maar ook geld besparen m.b.t. brandstofverbruik én onderhoudskosten + slijtage van je vrachtauto.

Over code 95 e-learning

Zoals de naam 'e-learning' het al zegt, staat e-learning voor 'online opleiden'. Echter geeft het CBR er met betrekking tot code 95 een aantal restricties aan mee. Zo is het niet toegestaan om de volledige cursus via e-learning te volgen. De kandidaat dient een dagdeel zelfstudie (4 uur) te doen en een dagdeel klassikale scholing (3 uur) te volgen. Dat heeft als voordeel dat kandidaten het klassikale gedeelte van twee cursussen kunnen volgen op één dag. Want waar je in het verleden voor 14 uur nascholing twee dagen fysiek aanwezig moest zijn, is dat met e-learning één dag.

Waarom de e-learning het nieuwe rijden bij JobTrans volgen?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de e-learning het nieuwe rijden en ontdek het zelf!
Interesse in e-learning het nieuwe rijden (HNR)?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda e-learning het nieuwe rijdenSelecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Wat ga je leren?

Inzicht

 1. Je ziet het doel van HNR in
 2. Je begrijpt wat er met HNR bereikt wordt
 3. Je snapt wat bespaard wordt met HNR
 4. Je begrijpt hoe moderne technieken bijdragen aan HNR (bijv. ADAS)

Toepassing

 1. Je hebt inzicht in de eigen rijstijl (nulmeting)
 2. Je kan HNR principes toepassen op de openbare weg (tweede meting/vergelijkingsrit)
 3. De cursist laat zien hoe waarnemen en kijktechnieken bijdragen aan HNR
Cursus op eigen voertuig of voertuig JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste data niet vinden? Geen probleem. Je kunt de e-learning het nieuwe rijden (HNR) ook op aanvraag inplannen. Tot slot heb je de keuze uit de cursus volgen op eigen voertuig of voertuig van JobTrans.

Profiteer van € 125,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse praktijk code 95-cursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de e-learning het nieuwe rijden (HNR) is € 125,- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-praktijkpunten

Deelname aan de e-learning het nieuwe rijden (HNR) kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de praktijkpunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de e-learning het nieuwe rijden (HNR) in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de e-learning het nieuwe rijden (HNR)?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de e-learning het nieuwe rijden (HNR). Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-praktijkcursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van e-learning het nieuwe rijden (HNR).