Neem contact op

Rijk van de Scheur uit Elspeet werd op 45-jarige leeftijd vrachtwagenchauffeur. Inmiddels werkt hij al bijna een jaar met veel plezier bij één van onze opdrachtgevers. Rijk vertelt er in deze blog meer over.

Waarom heb je gekozen voor een baan als vrachtwagenchauffeur?

‘Hoewel sommigen het al van jongs af aan weten, besloot Rijk op latere leeftijd vrachtwagenchauffeur te worden. Wat ik mooi vind aan het chauffeursvak zijn de sociale contacten met klanten. Leuk om een duurzame relatie met klanten op te bouwen omdat je in direct contact met hen staat. Daarnaast spreken de verantwoordelijkheden mij aan. Op tijd laden, netjes en compleet leveren en met veertig of vijftig ton op een correcte wijze de weg op.’

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Een werkdag is lastig te verwoorden omdat geen dag hetzelfde is als chauffeur bij NE DistriService. Ik vervoer lange, hangende en kwetsbare goederen door heel Nederland. Iedere dag lekker onderweg en een afwisselende baan omdat ik op verschillende auto’s word ingezet. Zo word ik ingezet op de bakwagen, bus en Mercedes Sprinter. Als vrachtwagenchauffeur kom ik op verschillende plekken, waar ik normaal misschien niet zou komen. Ik geniet er elke dag weer van om op pad te gaan.’

Wat zou je potentiële kandidaten mee willen geven?

‘Wanneer je bij JobTrans aan de slag gaat, weet je dat het een leerzame periode gaat worden. Je gaat veel ervaring opdoen. De ervaring die ik opdoe met het rijden in grote steden, door smalle straatjes én in andere drukke omgevingen zijn voor mij elke dag weer een bevestiging van het feit dat ik een mooi beroep heb: vrachtwagenchauffeur, die steeds meer ervaring opdoet!’

Hoe ben je bij JobTrans terecht gekomen?

‘Via via hoorde ik over het bestaan van JobTrans en naar aanleiding van de goede verhalen heb ik contact met hen opgenomen. Al vrij snel vond er een kennismakingsgesprek plaats. Het was een fijn gesprek en ze vertelden alle ins en outs over het chauffeursvak. In korte tijd kon ik bij JobTrans mijn c-rijbewijs met code 95 halen.’

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

‘De ondersteuning die ik krijg van de medewerkers van JobTrans op het gebied van nascholing wordt zeer gewaardeerd. Door hun brede cursusaanbod is er altijd wel een mogelijkheid om je vakkennis uit te breiden en nóg beter voorbereid de weg op te gaan. Want: zonder transport (JobTrans) staat alles stil!’

Wil je ook vrachtwagenchauffeur worden? Meld je net als Rijk aan voor ons werk- en leertraject: https://www.jobtrans.nl/opleid...