Neem contact op

Het verhaal van Wouter Geerligs (31) uit Norg begint een paar maand geleden. Als het tijd is voor de volgende stap: van C- naar CE-chauffeur. Lees hier zijn hele verhaal.

Hoe ben je bij JobTrans terecht gekomen?

’Ik was als bakwagenchauffeur al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na wat online speurwerk, belde ik met JobTrans over de mogelijkheden voor het behalen van mijn CE-rijbewijs. Ik voerde een aantal fijne gesprekken met Thialda de Vries, accountmanager bij JobTrans. Voor ik het wist was ik in bezit van mijn CE-rijbewijs.’

Waarom heb je ervoor gekozen om vrachtwagenchauffeur te worden bij AB Texel?

‘Als kind was het nooit een vraag wat ik zou worden. Ik ben opgegroeid met het chauffeursvak. Ik kon eerder een truck besturen dan dat ik kon fietsen. Bij wijze van dan, hé. Tijdens de gesprekken die ik bij JobTrans werd onder andere gevraagd wat ik écht graag wilde gaan doen. Zo is het balletje gaan rollen en voor ik het wist kon ik aan de slag bij AB Texel. Ik ga iedere dag met een vertrouwd gevoel en veel plezier naar mijn werk.’

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Als ik ’s morgens rond half zes mijn werkdag start is het nog stil buiten. Ik start vaak vanaf de veevoerfabriek in Drachten, waar de vrachtauto al volgeladen klaar staat. Ik gooi mijn slaapspullen erin, pak een bak koffie en vertrek meteen naar de eerste boer. Lekker voor de drukte de weg op Zodra ik bij de boer op het terrein ben, zoek ik de juiste silo op en zorgt ik dat ik daar met de vrachtauto zo dicht mogelijk bij kan komen. Slangen aansluiten, tank op druk en lossen maar. Tijdens het lossen geniet ik opnieuw van een bakje koffie en de prachtige uitzichten over de landerijen. Via de boordcomputer krijg ik de nieuwe opdrachten binnen en weet ik waar mijn vervolgrit naar toe gaat. Dat kan in de buurt zijn, maar het kan ook prima zo zijn dat ik niet thuiskom en overnacht bij een boer op het erf of bij een wegrestaurant waar ik ook even lekker kan douchen en eten. Geen werkdag is hetzelfde!’

Wat zou je potentiële kandidaten graag willen meegeven?

‘Ga verantwoordelijk met het materiaal om, hou ‘m tussen de lijntjes en de glimmende kant boven! 😉’

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

‘Vanaf het eerste contact tot nu wordt alles perfect geregeld door JobTrans. De communicatie is uitstekend en ze luisteren goed naar je wensen. Ik zou JobTrans zeker aanraden! Dikke 10 wat mij betreft!’

Wil je net als Wouter je CE-rijbewijs halen? Of ben je op zoek naar een afwisselende baan in een leuk team? Kom gerust eens op de koffie om vele de mogelijkheden te bespreken of neem direct contact met ons op.