Neem contact op

Nu de voorgenomen prijsverhoging van de bestuurderskaarten definitief is, wordt het hoog tijd om te checken wat dit voor jou betekent. Wat is er veranderd en welke gevolgen heeft dit voor jouw huidige bestuurderskaart? Ontdek het hier!

De prijs van bestuurderskaarten stijgt per 1 juni 2019 met 5 procent. Dit geldt alleen voor bestuurderskaarten van voertuigen die vanaf 15 juni 2019 worden geregistreerd. Deze voertuigen dienen voorzien te zijn van de tweede generatie digitale tachograaf, de zogenaamde ‘slimme tachograaf’. Het tarief voor de huidige generatie bestuurderskaarten is niet verhoogd en blijft 95 euro exclusief btw.

Prijsverschil

Voor diverse voertuigen geldt dat zij verplicht een digitale tachograaf moeten hebben. De digitale tachograaf heeft als doel te zorgen voor meer veiligheid binnen Europa en eerlijkere concurrentie tussen Europese vervoerders en het bewaken van rij- en rusttijden. Ondanks het feit dat de digitale tachograaf binnen Europa verplicht is, mag elk EU-lid zelf de prijs voor de digitale tachograafkaarten (bestuurderskaarten, bedrijfskaarten en werkplaatskaarten) bepalen. Het kan dus zijn dat een bestuurderskaart in het ene land duurder is dan in het andere land.