Neem contact op

Vorige week presenteerden we onze nieuwe Mercedes Benz Actros, inclusief de MirrorCams die de buitenspiegels vervangen. Waarom zitten er dan nog extra 'spiegels' aan onze vrachtauto? In dit artikel vind je het antwoord.

Voordat we dit doen eerst een korte uitleg van de MirrorCams. MirrorCams zijn de digitale camera’s boven de portieren en displays in de cabine en vervangen de reguliere buitenspiegels (breedte- en hoofdspiegels). De beelden verschijnen op schermen links en rechts naast de voorruit.

Wat zijn de voordelen van MirrorCams?

Een groot voordeel van de MirrorCams is dat het zicht aanzienlijk verbetert. Het systeem bestaat uit twee camera’s die aan de buitenkant van het voertuig zijn gemonteerd en twee 15-inch beeldschermen op de A-stijlen in de cabine. Op de beeldschermen is meer te zien dan in de ‘oude’ spiegels. Zo draait het beeld in bochten mee zodat de hele trailer zichtbaar is. Met manoeuvreren verdeelt het beeld op de schermen zich in tweeën voor optimaal zicht. Bekijk voor meer informatie onderstaande video.

Waarom heeft onze Mercedes Benz Actros camera’s en buitenspiegels?

Onlangs presenteerden we onze nieuwe Mercedes Benz Actros. Op dit moment is onze nieuwe vrachtauto voorzien van zowel MirrorCams als buitenspiegels. Het CBR heeft de MirrorCams nog niet goedgekeurd voor rijlessen en examens. Zoals het nu lijkt is dit vanaf juli wel het geval en zullen de buitenspiegels worden verwijderd.

Maak kennis met de innovaties

Naast de MirrorCams kent de Mercedes Benz Actros nog een aantal voordelen, zoals het digitale dashboard en de nieuwe PPC. Het zijn punten die het werk van de chauffeur prettiger en veiliger maken. Wil je de voordelen van de nieuwe Mercedes Benz Actros zelf ervaren? Chauffeurs die bij JobTrans een nascholingscursus of rijopleiding CE volgen, hebben kans dat ze achter het stuur van de splinternieuwe Mercedes Benz Actros stappen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Wat zijn MirrorCams?

Uitbreiding wagenpark

Per 14 januari 2020 heeft JobTrans haar wagenpark uitgebreid met een nieuwe Mercedes Benz Actros. Omdat we blijven groeien en innovatie een belangrijke pijler voor ons is, is er gekozen voor deze uitbreiding. Bovendien is JobTrans met deze uitbreiding de eerste rijopleider met digitale ‘buitenspiegels’ in de regio Zwolle. Lees voor meer informatie het artikel 'JobTrans: eerste lesauto met digitale buitenspiegels in de regio Zwolle'