SOOB Logo

Wil je ADR-chauffeur worden en gevaarlijke stoffen veilig kunnen vervoeren over de weg? Dan ben je bij JobTrans aan het juiste adres voor het behalen van je ADR-certificaat. Wij bieden de complete code 95-cursus ADR aan, waarmee je aan alle wettelijke eisen voldoet en met vertrouwen aan de slag kunt gaan als professioneel ADR-chauffeur.

Interesse in de cursus ADR?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

De ADR is een internationaal verdrag dat is opgesteld om de veiligheid van het transport van gevaarlijke goederen over de weg te waarborgen. Het is van toepassing op alle landen die het verdrag hebben ondertekend en bevat regels en voorschriften voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen, zoals brandbare stoffen, giftige stoffen en explosieven.

Onze cursus behandelt de belangrijkste aspecten van de ADR en leert je hoe je de regels kunt toepassen in de praktijk. We behandelen de verschillende klassen van gevaarlijke stoffen, de verpakkingsvereisten en de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in tanks. 

Daarnaast leren we je hoe je de juiste documentatie kunt opstellen en hoe je om moet gaan met noodsituaties tijdens het vervoer van gevaarlijke goederen. We bespreken ook de rol van de chauffeur en het belang van veiligheid tijdens het vervoer. 

De cursus ADR is erkend door het CBR en kan dus meetellen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs 14 code 95-uren theorie. Daarbij heb je de keuze uit verschillende modules, namelijk:

 • ADR-basis:
  Als je nog geen ervaring hebt met het vervoeren van gevaarlijke stoffen, is de ADR-basis cursus de perfecte start. In deze cursus leer je alle basisprincipes van de ADR-regelgeving en de verschillende klassen van gevaarlijke stoffen. Je leert ook hoe je de risico's van het transport van gevaarlijke stoffen kunt beoordelen en hoe je noodsituaties kunt voorkomen en beheersen.
 • ADR-herhaling:
  Als je al een ADR-certificaat hebt, is het belangrijk om deze regelmatig te vernieuwen en opnieuw te trainen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Onze ADR-herhalingscursus biedt de training die je nodig hebt om je ADR-certificaat te vernieuwen en ervoor te zorgen dat je veilig en efficiënt kunt blijven werken.
 • ADR-basis + tank:
  De cursus ADR basis + tank is ontworpen voor chauffeurs van voertuigen die gevaarlijke stoffen in Europa gaan vervoeren, en dit geldt voor hoeveelheden die niet onder vrijstellingen vallen. Naast verpakte goederen geeft dit certificaat de chauffeur ook toestemming om gevaarlijke stoffen in losse vorm te vervoeren, zowel in voertuigen als in containers. Met de aanvullende module 'tank' kunnen chauffeurs ook gevaarlijke stoffen vervoeren in tankwagens en batterijwagens met een capaciteit van meer dan 1.000 liter, evenals tankcontainers en MEGC’s (gascontainers) met een individuele capaciteit van meer dan 3.000 liter.
 • ADR-klasse 1 en klasse 7:
  De cursussen ADR-klasse 1 en ADR-klasse 7 zijn speciaal ontworpen voor het vervoer van explosieve stoffen en radioactieve stoffen. In deze cursussen leer je alles wat je moet weten over de specifieke regelgeving en veiligheidsmaatregelen die gelden voor deze gevaarlijke stoffen. Je leert ook hoe je noodsituaties kunt voorkomen en beheersen en hoe je de lading veilig kunt laden en lossen.

Of je nu net begint of al ervaring hebt, na het volgen van onze ADR-cursus ben je volledig op de hoogte van de ADR-regels en ben je in staat om deze in de praktijk toe te passen. Neem contact met ons op voor meer informatie over het behalen van je ADR-certificaat en meld je vandaag nog aan voor de cursus die het beste bij jou past.

Cursusagenda ADR

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de cursus ADR ook op aanvraag. Neem voor meer informatie over de cursus ADR vrijblijvend contact met ons op.