SOOB Logo

Ben je op zoek naar een code 95-cursus die vrachtwagenchauffeurs de benodigde kennis en vaardigheden bijbrengt om ladingen veilig en verantwoord te vervoeren? Dan is de code 95-cursus lading zekeren wellicht iets voor jou.

Interesse in de cursus lading zekeren?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Wat ga je leren?

Tijdens de cursus lading zekeren worden onderwerpen behandeld als:

  1. Wet- en regelgeving omtrent lading zekeren: In de cursus worden de relevante wettelijke bepalingen met betrekking tot lading zekeren besproken. Hierbij gaat het om nationale wetgeving, maar ook om Europese richtlijnen en internationale verdragen.
  2. Risico's van onjuist gezekerde lading: Een onjuist gezekerde lading kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg, schade aan de lading of het voertuig en vertragingen. Tijdens de cursus wordt hier uitgebreid bij stilgestaan.
  3. Praktische tips en technieken: Om lading veilig te kunnen zekeren, moeten chauffeurs beschikken over de juiste technieken en materialen. Tijdens de cursus wordt hier uitgebreid op ingegaan en wordt er ook geoefend met het zekeren van verschillende soorten lading. Zo leer je hoe je de juiste hulpmiddelen kunt gebruiken, zoals spanbanden en sjorbanden.
  4. Verantwoordelijkheden van de chauffeur: Als vrachtwagenchauffeur heb je een belangrijke verantwoordelijkheid om lading veilig en verantwoordelijk te vervoeren. Tijdens de cursus wordt hierbij stilgestaan en wordt er besproken welke maatregelen je kunt nemen om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

Het volgen van een cursus lading zekeren voor vrachtwagenchauffeurs is van groot belang om veilig en verantwoordelijk te kunnen werken en de wettelijke verplichtingen na te kunnen leven.

De cursus lading zekeren wordt aangeboden als klassikale cursus of als e-learning. Beide opleidingsvarianten kun je combineren met het behalen van 7 code 95-uren theorie. Na het volgen van de cursus lading zekeren ontvang je een certificaat waaruit blijkt dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om lading veilig te vervoeren.

Cursusagenda lading zekeren

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de cursus lading zekeren ook op aanvraag en externe locaties. Neem voor meer informatie over de cursus lading zekeren vrijblijvend contact met ons op.