SOOB Logo

Cursus VCA volgen? Behaal je VCA-certificaat via JobTrans. Hiermee toon je aan dat je de basiskennis op het gebied van veilig werken bezit. Wij bieden de volgende VCA-cursussen aan:

  • VCA Basisveiligheid
  • VCA VOL
  • VIL VCU
  • VCA Herhalingscursus

Met de cursus VCA bereid jij je optimaal voor op het examen die direct na de cursus wordt afgenomen. Dat betekent dat je binnen één dag je VCA-certificaat kunt behalen. Hoe fijn is dat?

Wil jij je VCA-certificaat behalen?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Wat is VCA?

VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-diploma leg je de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Met meer dan 10 jaar ervaring en duizenden gediplomeerde professionals helpt JobTrans ook jou snel en succesvol aan een VCA-certificaat.

Voor wie?

VCA is erop gericht dat bedrijven veiliger, gezonder en milieuvriendelijker werken en hierin structureel verbeteren en investeren om bedrijfsongevallen te verminderen. Een cursus VCA is van belang voor medewerkers die werkzaam zijn bij een aannemer of opdrachtgever die het VCA-certificaat verplicht stelt. Zoals je uit teksten hierboven al hebt kunnen concluderen, zijn er verschillende VCA-certificaten, namelijk: VCA Basisveiligheid, VCA VOL en VCU VIL. Welk certificaat je nodig hebt, is afhankelijk van je verantwoordelijkheden. We lichten het hieronder toe.

VCA Basisveiligheid

De cursus VCA Basisveiligheid bedoeld voor werknemers zonder een leidinggevende rol. Met het certificaat VCA Basisveiligheid toon je aan dat je basiskennis bezit en veilig kunt werken. Je kent de Arbowet- en regelgeving als je broekzak, herkent onveilige situaties en kunt arbeidsongevallen voorkomen. De cursus VCA Basisveiligheid richt zich op werknemers met uitvoerende taken in risicovolle werkomgeving nodig.

Het Basis-VCA examen bestaat uit 40 vragen waarvan er minstens 28 vragen goed beantwoord moeten worden om te slagen. 

VCA VOL

VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevend. De cursus VCA VOL is, zoals de naam het al zegt, bedoeld voor werknemers met een leidinggevende functie en zzp’ers. Met het certificaat VCA VOL toon je aan dat je andere medewerkers op een veilige manier hun werkzaamheden kunt laten uitvoeren. Ook leer je toolboxmeetings organiseren voor ondergeschikten.

Het VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen waarvan er minstens 49 vragen goed beantwoord moeten worden om te slagen.

VIL VCU

VIL staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden en VCU voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. De VIL VCU is, zoals de naam het al zegt, bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden in een uitzendorganisaties. Voor deze doelgroep is het VIL VCU certificaat verplicht.

Het VIL VCU examen bestaat uit 70 vragen waarvan er minstens 49 vragen goed beantwoord moeten worden om te slagen.

Cursus VCA op een locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke voldoen. Wil je de cursus VCA bij jou op locatie laten plaatsvinden? Dat kan! Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Behaal 7 code 95-punten

Deelname aan de cursus VCA kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus VCA in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Profiteer van SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Zo ja, dan kom je vaak in aanmerking voor een subsidie. Onze opleidingscoördinatoren helpen je daar graag bij. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen.

Uitgebreide lunch

Volg je de cursus VCA via JobTrans? Dan verzorgen wij de catering, zowel op een doordeweekse dag als in het weekend wordt voor koffie, thee en lunch* gezorgd bij cursussen van een hele dag. 

*Bij de cursussen van een dagdeel is er geen lunch inbegrepen.

Aanmelden cursus VCA

Wil je graag je VCA-certificaat halen? Of ben je op zoek naar een VCA herhalingscursus? Bekijk de cursusagenda van JobTrans en meld je aan. Liever eerst wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de cursus VCA.