SOOB Logo

Chauffeurs zijn zich lang niet altijd bewust van risico’s en daar brengen we met de cursus criminaliteitspreventie verandering in. Deze code 95-cursus verhoogt het veiligheidsgevoel van chauffeurs en verkleint de kans dat je medewerkers doelwit worden van criminelen. Chauffeurs leren hoe ze noodsituaties kunnen voorkomen en hoe zij kunnen handelen als ze toch in een noodsituatie belanden. Vaak kan, met een aantal relatief simpele adviezen en maatregelen, veel ellende voorkomen worden.

Waarom de cursus criminaliteitspreventie volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus criminaliteitspreventie en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus criminaliteitspreventie?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda criminaliteitspreventie

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Wat ga je leren?

Kennis

 1. Je kent verschillende oorzaken van diefstal
 2. Je kan verschillende soorten overvallen benoemen.

Inzicht

 1. Je bent je bewust van criminaliteit in de transportsector
 2. Je hebt inzicht in verschillende risico’s (bijv. social media, truckstops, risicogebieden in landen)
 3. Je kent preventieve maatregelen en voorzieningen
 4. Je beschikt over vaardigheden om overvallen te voorkomen en om met overvallen om te gaan (voorkomen van letselschade, signalement en aangifte, bijv. via RAAK-principe)
Cursus op eigen locatie of locatie JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden? Je kunt de cursus criminaliteitspreventie ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Profiteer van € 75,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse ode 95-theoriecursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de cursus criminalitetispreventie is € 75,- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-theoriepunten

Deelname aan de cursus EHBO voor beroepschauffeurs kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus EHBO voor beroepschauffeurs in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de cursus criminaliteitspreventie?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus criminaliteitspreventie. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-theoriecursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van de cursus criminaliteitspreventie.