SOOB Logo

Met de cursus criminaliteitspreventie worden chauffeurs bewust gemaakt van de verschillende vormen van criminaliteit die op de loer liggen en wat hiertegen gedaan kan worden. Denk hierbij aan inklimmers, lading- en voertuigdiefstal, overvallen, agressie en aanhouding door nepagenten. Tijdens de cursus criminaliteitspreventie maken we de chauffeurs zich bewust van zijn beveiliging, zodat zij minder kwetsbaar zijn en daarmee de hele onderneming.

Doel van de cursus criminaliteitspreventie

De cursus criminaliteitspreventie verhoogt het veiligheidsgevoel van chauffeurs en verkleint de kans dat chauffeurs doelwit worden van criminelen.

Lesplan van de cursus criminaliteitspreventie

Tijdens deze eendaagse code 95-cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Beveilig en bewustwording voor chauffeurs waaronder het gebruik van social media en cybercriminaliteit
 • Security op de vestiging waaronder het voorkomen van overvallen op locatie
 • Het voorkomen van criminaliteit en het terugdringen van overvallen op chauffeurs
 • Technische beveiligingsmaatregelen en preventie maatregelen
 • Het voorkomen van illegale immigranten in het voertuig
 • Het voorkomen van drugs in voertuig en/of lading

Waarom de cursus criminaliteitspreventie volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus criminaliteitspreventie en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus criminaliteitspreventie?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Voor wie is de cursus criminaliteitspreventie bedoeld?

Iedereen met of zonder lading kan doelwit zijn. Het is van belang om op de juiste wijze te handelen en zoveel mogelijk risico te vermijden. Het laden en lossen is een kritisch moment in verband met diefstal en je eigen veiligheid.

Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden in onze cursusagenda? Je kunt de cursus criminaliteitspreventie ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Behaal 7 code 95-punten

Deelname aan de cursus criminaliteitspreventie kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus criminaliteitspreventie in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Trainen zoals jij het wil

Code 95 veel van hetzelfde? Bij JobTrans doen we het net even anders om jou een unieke en leerzame dag aan te bieden. Indien gewenst stellen we samen met jou een maatwerkcursus op die aansluit op jouw wensen. Ontwikkel samen met JobTrans een cursus criminaliteitspreventie waar je écht iets aan hebt.

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep in 2022? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Over JobTrans
Vragen over de cursus criminaliteitspreventie?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de cursus criminaliteitspreventie.