Fris je kennis op met de cursus digitale tachograaf. Met deze code 95-cursus tillen wij jouw kennis over de bediening, rij- en rusttijden, wetgeving en controles door bevoegde instanties naar een hoger niveau. Of je nu beginnend chauffeur bent of juist ervaren. De cursus digitale tachograaf is waardevol voor iedere chauffeur. Dus ook voor jou! Al met al, een waardevolle cursus met voordelen als:  

 • Minder risico op (hoge) boetes als vrachtwagenchauffeur
 • Bevordering van de verkeersveiligheid
 • Eerlijke concurrente tussen vervoerders en gezonde arbeidsomstandigheden in Europa
 • Bewustwording van de risico's en overtredingen/boetes voor jou als chauffeur of voor het bedrijf waar je werkt

Wat is een digitale tachograaf?

De digitale tachograaf registreert onder andere de rij- en rusttijden, de snelheid en het aantal kilometers. Deze gegevens worden opgeslagen op de bestuurderskaart en in de digitale tachograaf. Dit zijn gegevens van in ieder geval de afgelopen 28 dagen. De bestuurderskaart moet na minimaal 28 dagen worden uitgelezen. Sinds 2006 is de digitale tachograaf verplicht voor elke vrachtwagenchauffeur. Dit is verplicht gesteld ter verbetering van de arbeidsomstandigheden van de bus- en vrachtwagenchauffeurs, voor meer veiligheid op de weg en om te zorgen voor eerlijke concurrentie.

Doel van de cursus digitale tachograaf

Je bent op de hoogte van de verplichtingen en regelgeving, in staat de digitale tachograaf goed te gebruiken en op de hoogte van de indeling van rij- en rusttijden. 

Digitale tachograaf 2.0 

Er zijn heel wat veranderingen gaande op het gebied van de digitale tachograaf en de controles hierop. Er kan hierbij gedacht worden aan de invoer van de Smart Tacho 2 Bij JobTrans vinden we het belangrijk om deze ontwikkelingen mee te nemen in de lesinhoud van de cursus digitale tachograaf. De ontwikkelingen van 2022 / 2023 van de digitale tachograaf komen aan bod tijdens deze cursus.

Lesaanpak van de cursus digitale tachograaf

Tijdens deze eendaagse code 95-cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Overstappen van analoog naar digitaal
 • Wetgeving digitale tachograaf
 • Arbeidstijdregelgeving
 • Bediening
 • Belang voor de chauffeur en ondernemer
 • Controles bevoegde instanties

Waarom de cursus digitale tachograaf volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal. 
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector. 
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus digitale tachograaf en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus digitale tachograaf?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Voor wie is de cursus digitale tachograaf bedoeld?

Chauffeurs die werken met een bestuurderskaart dienen zich te allen tijde te houden aan de rij- en rusttijden. In Nederland en in andere Europese landen is het dan ook verplicht om deze rij- en rusttijden goed bij te houden. Hier speelt de digitale tachograaf een grote rol in. Het is namelijk belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken, om eventuele boetes te voorkomen.

Behaal 7 code 95-punten

Deelname aan de cursus digitale tachograaf kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus chauffeursdag baantraining in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden in onze cursusagenda? Geen probleem. Je kunt de cursus digitale tachograaf ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Trainen zoals jij het wil

Bij JobTrans doen we het net even anders om jou een unieke en leerzame dag aan te bieden. Indien gewenst stellen we samen met jou een maatwerkcursus op die aansluit op jouw wensen. Ontwikkel samen met JobTrans een cursus digitale tachograaf waar je écht iets aan hebt.

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep in 2022? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Over JobTrans
Vragen over de cursus digitale tachograaf?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de cursus digitale tachograaf.