SOOB Logo

Wil jij schades aan je vrachtauto voorkomen? Of ben je op zoek naar preventieve maatregelen om het aantal schades aan je wagenpark binnen je bedrijf terug te dringen? Dan is de code 95 e-learning rijoptimalisatie iets voor jou. Het volgen van onze e-learning rijoptimalisatie voor vrachtauto's kan van onschatbare waarde zijn voor chauffeurs en transportbedrijven.

Interesse in e-learning rijoptimalisatie?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Het voorkomen van schade aan een vrachtauto is van groot belang voor zowel de veiligheid van de chauffeur als de efficiëntie van de operatie. Het kan niet alleen leiden tot hoge reparatiekosten en vertragingen, maar ook tot gevaarlijke situaties op de weg. Hoewel we tijdens de e-learning rijoptimalisatie alle preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om schades te voorkomen behandelen, lichten we het hieronder alvast een kort toe.

Allereerst wordt er ingegaan op de technische aspecten van de vrachtauto, zoals het onderhoud van de banden, remmen en verlichting. Daarnaast kan het helpen om te investeren in veiligheidsvoorzieningen voor de vrachtauto. Bijvoorbeeld het installeren van camerasystemen of dodehoekspiegels om het zicht van de chauffeur te verbeteren. 

Een ander belangrijk onderdeel van de e-learning rijoptmalisatie is het trainen van chauffeurs in defensief rijden. Hierbij leren chauffeurs hoe ze anticiperen op gevaarlijke situaties op de weg en hierop kunnen reageren. Ook kunnen ze leren hoe ze op een veilige en efficiënte manier kunnen invoegen op de snelweg en hoe ze de juiste snelheid kunnen aanhouden.

Tot slot gaat de e-learning rijoptimalisatie in op het belang van een goede communicatie tussen chauffeurs en hun werkgevers. Zo kunnen werkgevers chauffeurs bijvoorbeeld leren hoe ze een schadeformulier correct moeten invullen en hoe ze ongevallen moeten melden.

De e-learning rijoptimalisatie kun je combineren met het behalen van 7 code 95-praktijkuren. Echter geeft het CBR aan e-learning met code 95 een aantal restricties mee. Zo is het niet toegestaan om de volledige cursus via e-learning te volgen. De kandidaat dient een dagdeel zelfstudie (4 uur) te doen en een dagdeel in de vrachtauto (3 uur) te volgen.

Meld je aan voor de e-learning rijoptimalisatie en leer meer over het terugdringen van schades en veiliger en efficiënter rijden.

    Cursusagenda rijoptimalisatie
    Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
    Meer weten?

    Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in de cursusagenda? We plannen de e-learning rijoptimalisatie ook op aanvraag, eigen voertuig of eigen locatie. Neem voor meer informatie over de e-learning rijoptimalisatie vrijblijvend contact met ons op.