SOOB Logo

Wil jij actief bijdragen aan het verminderen van schades en het bevorderen van veiligheid in de transportsector? Dan is de code 95 praktijkopleiding 'Schadevrij Sturen' van TVM die i.s.m. Bumper en JobTrans is ontwikkeld iets voor jou.

Interesse in de opleiding 'Schadevrij Sturen'
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Meld je aan

In samenwerking met TVM en Bumper hebben we een trainingsprogramma genaamd 'Schadevrij Sturen' ontwikkeld. Deze opleiding biedt zowel incompany als individuele mogelijkheden. Tijdens deze training wordt je kennis en theoretisch inzicht met betrekking tot veelvoorkomende schades opgefrist. Daarnaast krijg je de kans om je persoonlijke schaderisico's beter te begrijpen. Een praktijktraining met een ervaren instructeur in je eigen vrachtwagen maakt ook deel uit van het opleidingsprogramma.

Wat kun je verwachten?

 • Praktijkgerichte opleiding
  Chauffeurs oefenen samen met een instructeur in hun eigen vrachtwagen, waarbij ze specifiek werken aan uitdagingen die ze in hun dagelijkse werk tegenkomen. Denk aan het oefenen met het afstellen van spiegels, manoeuvreren en het omgaan met onverwachte verkeerssituaties. Hierdoor worden de aandachtspunten die uit hun eigen schadeverleden naar voren komen behandeld.
 • Veiligheid en goed werkgeverschap
  Door de opleiding 'Schadevrij Sturen' op te nemen in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en het bijbehorende plan van aanpak, kunnen gesignaleerde risico's effectief worden voorkomen. Het resultaat is niet alleen een vermindering van schade en kosten, maar het laat ook zien dat je serieus investeert in schadepreventie en de veiligheid van je medewerkers en andere weggebruikers.
 • Persoonlijke begeleiding
  Onze opleiding 'Schadevrij Sturen' is specifiek ontworpen voor chauffeurs die de afgelopen tijd helaas meerdere schades hebben gehad. Samen met hen analyseren we de individuele schadegevallen en op basis van deze data gaan we doelgericht aan de slag om de rijvaardigheid en schadebeheersing te verbeteren.
 • 7 code 95-praktijkuren
  Iedere beroepschauffeur dient in het kader van code 95 iedere 5 jaar 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. De opleiding 'Schadevrij Sturen' kan meetellen aan de code 95. 
Cursusagenda schadevrij sturen (TVM/Bumper)

test

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Neem voor meer informatie over de opleiding 'Schadevrij Sturen' contact met ons op.