SOOB Logo

Wil je graag leren werken met een heftruck? Dan is onze cursus heftruck de perfecte keuze voor jou. Tijdens deze praktijkgerichte cursus leer je alles wat je nodig hebt om veilig en efficiënt met een heftruck te kunnen werken.

nascholing code 95
Waarom je heftruckcertificaat halen?
  • Bevordert je eigen veiligheid en die van anderen.
  • Je bent beter inzetbaar voor werkgevers.
  • Je voldoet aan alle veiligheidseisen van verzekeraars en de Arbowet. 
  • Je kunt vellig en efficiënt werken met een heftruck.
Interesse in de cursus heftruck?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Onze opleiding tot heftruckchauffeur is geschikt voor zowel beginners als ervaren chauffeurs. Tijdens de cursus leer je alles wat je nodig hebt om veilig te kunnen werken met een heftruck. Onze ervaren trainers nemen je mee in de belangrijkste aspecten van het werken met een heftruck en laten je zien hoe je risico's kunt beperken en ongevallen kunt voorkomen.

Je leert bijvoorbeeld hoe je de lading op de juiste manier kunt opnemen, verplaatsen en afzetten, maar ook hoe je veilig kunt manoeuvreren in smalle gangen. Daarnaast leer je hoe je problemen kunt herkennen en oplossen, zoals het vastlopen van de lading of storingen aan de heftruck. Verder bespreken we het toepassen van veiligheidsprocedures. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de heftruck voor gebruik, het signaleren van gevaarlijke situaties en het volgen van de juiste rijprocedures. Met deze kennis kun je niet alleen jezelf, maar ook je collega's en de omgeving veilig houden tijdens het werken met de heftruck.

De cursus bestaat uit zowel een theoretisch als praktisch deel, zodat je direct kunt oefenen wat je leert. Na afloop van de cursus ontvang je een heftruckcertificaat als bewijs van deelname. Het certificaat is vijf jaar geldig, waarna je een herhalingscursus kunt volgen om je kennis en vaardigheden op te frissen. De heftruckcursus bieden wij aan als reguliere cursus en als e-learning. Beide opleidingsvarianten kun je combineren met het behalen van 7 code 95-uren theorie.

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder mag zelfstandig een heftruck besturen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je vanaf 16 jaar je heftruckcertificaat halen. Echter mag je dan alleen onder begeleiding een heftruck besturen en vervolgens mag je vanaf 18 jaar de heftruck zelfstandig besturen.

Wil jij heftruckchauffeur worden? Wacht niet langer en investeer in jezelf door het behalen van een heftruckcertificaat.

Cursusagenda heftruck
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

We plannen de cursus heftruck op aanvraag in. Dat kan bij jou op locatie, een opleidingslocatie van JobTrans of een andere externe locatie. Neem voor meer informatie over de cursus heftruck vrijblijvend contact met ons op.