SOOB Logo

Ontdek de kracht van veiligheid op de weg. Meld je aan voor de unieke code 95-cursus 'Lading Zekeren In Speciaal Transport'. Leer alle essentiële kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om ladingen op de juiste manier te zekeren in het speciaal transport. Wet- en regelgeving, verschillende methoden en technieken en het vermijden van risico's worden allemaal behandeld. En er is meer. Ervaar een onmisbaar praktijkgedeelte waarin je zelf aan de slag gaat met een oplegger. Broshuis Academy biedt je een waardevolle leerervaring die je direct kunt toepassen in de praktijk. Klaar om de weg op te gaan met vertrouwen en professionaliteit? Meld je nu aan voor deze unieke code 95-cursus die dieper gaat dan een standaard cursus ‘lading zekeren’. Deze cursus is speciaal ontworpen voor exceptioneel transport.

Interesse in cursus lading zekeren in speciaal transport?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

In samenwerking met Broshuis

Broshuis en JobTrans slaan de handen ineen en introduceren een innovatief trainingsprogramma genaamd: ‘Broshuis Academy Speciaal Transport’. Binnen dit trainingsprogramma bieden zij een code 95-cursus aan die gericht is op het verbeteren van veiligheid en efficiëntie bij het lading zekeren in de speciaal transportsector. Deze cursus heet ‘Lading Zekeren In Speciaal Transport’.

Wat ga je leren?

Tijdens de cursus lading zekeren in speciaal transport leer je verschillende belangrijke aspecten met betrekking tot het veilig vastzetten van ladingen tijdens het transporteren van speciale goederen. Hier zijn enkele onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus:

 • Wet- en regelgeving
  Je krijgt inzicht in de relevante wet- en regelgeving met betrekking tot lading zekeren in speciaal transport. Denk aan mogelijk nationale en internationale voorschriften, zoals de Europese Richtlijn voor het zekeren van lading op wegvoertuigen. 

 • Risicobeoordeling
  Je leert hoe je een risicobeoordeling moet uitvoeren om potentiële gevaren en risico's bij het vervoeren van speciale ladingen te identificeren. Denk aan het beoordelen van factoren zoals het gewicht, de afmetingen, de stabiliteit en de kwetsbaarheid van de lading.

 • Soorten zekeringssystemen
  Je krijgt een overzicht van verschillende zekeringssystemen en technieken die worden gebruikt om ladingen veilig vast te zetten. Denk aan mogelijk het gebruik van spanbanden, sjorkettingen en andere zekeringselementen.

 • Berekeningen en belastingen
  Je leert hoe je berekeningen moet uitvoeren om de juiste zekeringstechnieken en -materialen te bepalen op basis van de specifieke kenmerken van de lading. Denk aan het begrijpen van krachten, belastingen, wrijving en de juiste toepassing van zekeringssystemen.

 • Praktische oefeningen
  Naast theoretische kennis omvat de cursus ook praktische oefeningen. Je krijgt de gelegenheid om daadwerkelijk ladingen vast te zetten met behulp van verschillende zekeringstechnieken en -materialen, om zo de nodige vaardigheden op te bouwen. 

 • Veiligheidsaspecten
  Veiligheid staat centraal in deze cursus. Je leert hoe je risico's kunt minimaliseren en letsel kunt voorkomen tijdens het laden, lossen en transporteren van speciale ladingen. Hierbij komen onderwerpen als persoonlijke beschermingsmiddelen, ergonomie en veiligheidsvoorschriften aan bod. 
Cursusagenda lading zekeren speciaal transport
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Over Broshuis

Over Broshuis Broshuis is een toonaangevende internationale producent van opleggers voor speciaal- en containertransport. Met meer dan 135 jaar ervaring bouwt het familiebedrijf jaarlijks 1000+ klantspecifieke opleggers op één terrein in Kampen, Nederland van meer dan 100.000 m2. Sinds de oprichting staan veiligheid en kwaliteit centraal. Veiligheid voor de medewerkers, de gebruikers, en de medeweggebruikers hebben hierin de hoogste prioriteit. Met de cursus ‘Lading Zekeren In Speciaal Transport’ leren gebruikers om op de juiste en een efficiënte manier lading te zekeren zodat zij veilig de weg op kunnen. Broshuis heeft voor de samenwerking met JobTrans gekozen omdat zij opleiden belangrijk vinden en hiervoor een specialist zochten. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de cursus.

Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de cursus lading zekeren in speciaal transport ook op aanvraag. Neem voor meer informatie contact met ons op.