Kortere inwerkperiode nieuwe chauffeurs, schadevermindering, brandstofbesparing en je chauffeurs sturen op andere belangrijke pijlers binnen jouw organisatie? Met onze unieke, meerdaagse opleiding tot mentorchauffeur til je de prestaties van je chauffeursteam én organisatie naar een hoger niveau. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

Interesse opleiding mentorchauffeur?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Als mentorchauffeur speel je een belangrijke rol bij het verbeteren van de prestaties van een organisatie. Allereerst ben je verantwoordelijk voor het inwerktraject van nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Dankzij de doelgericht en efficiënte begeleiding van de mentorchauffeur, wordt de inwerkperiode van nieuwe chauffeurs vermindert. Dat betekent snellere inzetbaarheid van nieuwe chauffeurs. Daarnaast zal de mentorchauffeur het chauffeursteam - zowel nieuwe als ervaren chauffeurs - coachen op belangrijke pijlers binnen de organisatie. Bijvoorbeeld:

 • Aanzienlijke vermindering van schades.
 • Besparing van brandstof door zuinig rijden.

Mentoren raken enthousiast en stralen passie uit voor het mentorschap, wat zich vertaalt naar positieve invloed op collega's en klanten. De meerdaagse training bestaat uit zowel theorie (klaslokaal) als praktijk (vrachtauto). Dat betekent:

 • Veel praktijkoefeningen met diverse rollenspellen.
  o De docent speelt onder andere een nieuwe en ervaren chauffeur.
 • De mentor leert veel over zichzelf en op doeltreffende manier coachen.
  o Het geven van instructies.
  o Feedback ontvangen en geven.
  o Zich staande weten te houden bij lastige gesprekken.
  o Het vastleggen van de individuele ontwikkeling van chauffeurs.
 • Praktijkgedeelte met een ervaren instructeur op het gebied van coachen op rijvaardigheid.
 • Terugkomdag waarbij we diverse, concrete praktijksituaties bespreken.

De opleiding tot mentorchauffeur is een praktijkgerichte training waarbij de mentor professionele stappen maakt in de begeleiding en coaching van de verschillende type chauffeurs binnen jouw organisatie. Hiermee tillen we de prestaties van het chauffeursteam én de organisatie naar een nog hoger niveau.

Subsidiemogelijkheden
Wist je dat er voor deze opleiding subsidie beschikbaar is? Hierdoor kunnen de kosten aanzienlijk lager uitvallen. In veel gevallen zelfs kostenneutraal. Wil je hier meer over weten? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan via onze website of neem vandaag nog contact met ons op.

  Meer weten?

  We plannen de cursus mentorchauffeur op aanvraag in. Dat kan bij jou op locatie, een opleidingslocatie van JobTrans of een andere externe locatie. Neem voor meer informatie over de cursus mentorchauffeur vrijblijvend contact met ons op.