Waarom de cursus gas terug op stress (sociale veiligheid en omgaan met stress) volgen? Voor vrachtwagenchauffeurs kan het werk soms een race tegen de klok zijn. En vooral in traditioneel drukke tijden, zoals de periode voor kerst, neemt de tijdsdruk toe. Het gaat meestal om de dagelijkse tijdsdruk, file, lawaai, wachttijden bij het laden en lossen of andere verkeersdeelnemers.

Een versnelde hartslag, gespannen spieren (vooral bij de nek en schouders), hoofd- en rugpijn, sneller prikkelbaar zijn en concentratieproblemen zijn typische symptomen van stress. Iemand die gestrest is, kan zich veel slechter concentreren en is gevoeliger voor prikkels van buitenaf. Sommige oorzaken van stress kunnen niet worden weggenomen, maar er zijn zeker mogelijkheden om beter met stress om te kunnen gaan.

Hoewel in elk beroep sprake van stress kan zijn, gaat deze cursus gas terug op stress specifiek in op welke factoren bij vrachtwagenchauffeurs tot stress kunnen leiden en de voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij aan: pauzes goed gebruiken, evenwichtig eten, slapen en technologie. Kortom: een zeer waardevolle code 95-cursus, waar iedere vrachtwagenchauffeur zijn of haar leerpunten uit kan halen.

Waarom de cursus gas terug op stress bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal. 
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector. 
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus gas terug op stress en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus gas terug op stress?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda gas terug op stress

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Behaal 7 code 95-punten

Deelname aan de cursus gas terug op stress kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus gas terug op stress in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden in onze cursusagenda? Geen probleem. Je kunt de cursus gas terug op stress ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Trainen zoals jij het wil

Code 95 veel van hetzelfde? Bij JobTrans doen we het net even anders om jou een unieke en leerzame dag aan te bieden. Indien gewenst stellen we samen met jou een maatwerkcursus op die aansluit op jouw wensen. Ontwikkel samen met JobTrans een cursus gas terug op stress waar je écht iets aan hebt.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Over JobTrans
Vragen over de code 95-cursus gas terug op stress?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus gas terug op stress. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-praktijkcursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder.