Ben je machinist en in het bezit van een TCVT-certificaat? Om je certificaat geldig te houden ben je verplicht om bijscholing, onder andere TCVT bijscholing machinisten module C en D, te volgen. De bijscholingsregels zijn als volgt:

  • De 1e scholingsdag moet binnen de eerste 36 maanden na de ingangsdatum van registratie zijn;
  • De 2e scholingsdag moet binnen 60 maanden na de ingangsdatum van de registratie zijn, maar na de 1e 36 maanden. 

Het is niet verplicht dat de eerste bijscholingsdag modules A&B moeten zijn, dit mogen ook modules C&D zijn. De duur van de bijscholing is 1 dag en kan worden bijgeschreven voor je code 95. Wil jij TCVT bijscholing machinisten module C en D volgen? Vraag via de button hieronder vrijblijvend een offerte aan.

      Interesse TCVT module C en D?
      Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
      Vraag offerte aan

      Wat ga je leren?

      Een TCVT-certificering is nodig voor het bedienen van bepaalde hijswerktuigen, zoals mobiele kranen en torenkranen. Deze certificering is vijf jaar geldig en moet in die vijf jaar worden verlengd. Door het volgen van de bijscholingscursussen TCVT kan de certificering worden verlengd en kan de kennis en vaardigheden opgefrist worden. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot, omdat de machinist zich bewust is van de risico's en weet hoe deze risico's geminimaliseerd kunnen worden. Bovendien is het verplicht om een geldig TCVT-certificaat te hebben voor het bedienen van hijswerktuigen.

      Over TCVT bijscholing machinisten module C en D

      • Module C richt zich op het keuren van torenkranen en mobiele kranen met een hijsvermogen van meer dan 10 ton. Hiermee toon je aan dat je deskundig bent op het gebied van inspectie, keuring en onderhoud van deze kranen. Je leert alles over het beoordelen van de veiligheid en betrouwbaarheid van kranen en hoe je problemen kunt oplossen om ervoor te zorgen dat de kranen veilig en betrouwbaar blijven.
      • Module D richt zich op het veilig gebruik van hijsmiddelen, zoals hijsjukken, kettingen, klemmen en haken. Deelnemers leren over de verschillende soorten hijsmiddelen, hun eigenschappen en toepassingen. Ze worden getraind in het inspecteren, monteren en correct gebruiken van hijsmiddelen, rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving en veiligheidsvoorschriften.

      De bijscholing TCVT module C en D kun je combineren met de nascholing voor de code 95. De inhoud en duur van de bijscholing is afhankelijk van de wijzigingen in wet- en regelgeving en de nieuwste technologieën en apparatuur die zijn geïntroduceerd sinds je laatste certificering. Het is daarom belangrijk om te overleggen welke bijscholing het beste past bij je situatie en behoeften.

      Kortom, wil jij je kennis over TCVT module C en D updaten? Meld je dan vandaag nog aan voor de TCVT bijscholing machinisten module C en D.

        Meer weten?

        We plannen de cursus TCVT op aanvraag in. Neem voor meer informatie over de opleiding TCVT module C en D vrijblijvend contact met ons op.