Droom jij ervan om aan het werk te gaan als vrachtwagenchauffeur? Als beroepschauffeur moet je de basiskwalificatie code 95 behalen om jouw vakbekwaamheid aan te tonen. Het behalen van de basiskwalificatie code 95 is verplicht voor beroepschauffeurs die actief zijn in het goederen- of personenvervoer met een voertuig waarvoor onder andere rijbewijs C en rijbewijs CE nodig is. Bij JobTrans helpen we je graag op weg met het uitstippelen van je route naar het behalen basiskwalificatie code 95.

Interesse basiskwalificatie code 95 halen?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Hoe behaal je basiskwalificatie code 95?

Om de basiskwalificatie Code 95 te behalen, dien je de onderstaande examens en toetsen te behalen.

Examens basiskwalificatie code 95

Toetsen basiskwalificatie code 95

Als beroepschauffeur dient men twee praktijktoetsen af te leggen:

  • Toets besloten terrein
    Tijdens de toets besloten terrein moeten een aantal manoeuvres binnen bepaalde afmetingen en tijd worden uitgevoerd. Voor deze toets is geen rijervaring vereist.
  • Praktische toets
    De praktische toets gaat over het beladen van het voertuig, fysieke belasting tijdens de werkzaamheden en het invullen van een schadeformulier. Voor deze toets is geen rijervaring vereist.
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

JobTrans is een erkend opleidingsinstituut dat je onder andere kan helpen bij het behalen van je basiskwalificatie code 95. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie over het behalen van de basiskwalificatie code 95 en de opleidingsdata.

Map with pins
Meer weten over onze opleidingsmogelijkheden?
Neem op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur contact met ons op.