SOOB Logo

Toets besloten terrein halen? Dat kan bij JobTrans. JobTrans is een door het CBR erkend opleidingsinstituut met gecertificeerde praktijktoetsen.

Over toets besloten terrein

Toets besloten terrein is een verplicht onderdeel van het behalen van jouw rijbewijs C met code 95. Tijdens de toets besloten terrein moeten een aantal manoeuvres binnen bepaalde afmetingen en tijd worden uitgevoerd. De toets besloten terrein C bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte. Na het behandelen van de onderwerpen wordt het examen afgenomen. Het examen vindt bij ons op dezelfde locatie als het praktijkgedeelte plaats. Dat heeft als voordeel dat je het examen op bekend terrein aflegt. Bovendien kun je bij JobTrans in één dag slagen voor de toets besloten terrein.

Offerte aanvragen voor toets besloten terrein?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan


Voor wie?

Voor kandidaten die een rijbewijs C met code 95 willen halen.

Wat wordt er getoetst?

Voor deze toets is geen rijervaring vereist. Je wordt getoetst op de volgende twee onderdelen:

 • voertuigcontrole
 • manoeuvreren

Download hier de exameneisen toets besloten terrein

Hoe ziet het examen eruit?

Het examen duurt 30 minuten en is een onderdeel van de basiskwalificatie code 95. Tijdens de toets worden zeven verschillende scenario's getoetst, waarbij iedere scenario gezien wordt als een op zichzelf staand geheel. De eindpositie van het vorige scenario is daarom niet noodzakelijk de startpositie van het volgende scenario. Alle scenario's worden in dezelfde variant uitgevoerd; allemaal over links of allemaal over rechts. Om te bepalen welke variant door de kandidaat moet worden uitgevoerd, trekt de kandidaat zonder te kijken een kaart. Wanneer alle getoetste scenario's veilig en vloeiend zijn uitgevoerd, ben je geslaagd voor de toets besloten terrein C. De uitslag ontvang je meteen na het examen en is twee jaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel);
 • of een Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) waarvan de geldigheidsduur is verstreken;
 • of een geldig EG/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.
 • Minimaal 17 jaar.

Wat moet je meenemen naar het examen?

 • Een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel);
 • of een Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) waarvan de geldigheidsduur is verstreken;
 • of een geldig EG/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.

Cursusagenda toets besloten terrein

Selecteer de gewenste data via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op. 

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Profiteer van SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor het behalen van rijbewijs c met code 95. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. De subsidie kan oplopen tot wel 65% van de lesgeldkosten voor basiskwalificatie rijbewijs C.

Meer dan besloten terrein toets

Als je de besloten terrein toets wil halen in het kader van basiskwalificatie code 95, is het goed om te weten dat je hiervoor diverse examens en toetsen moet halen. Zie voor een overzicht onderstaande opsommingen. Ook hiervoor ben je bij JobTrans aan het juiste adres.Examens basiskwalificatie code 95

 • Theorie-examen module 1 (RVM1, voorheen RV1)
 • Theorie-examen module 2 (VM2, voorheen V2C)
 • Theorie-examen module 3 (VM3, voorheen V3C)
 • Praktijkexamen C

Toetsen basiskwalificatie code 95

Meer weten over toets besloten terrein?

De toets besloten terrein C dient afgenomen te worden door een gecertificeerde opleider zoals JobTrans. Wanneer je nog vragen hebt of meer wilt weten over wat wij hierin voor je kunnen betekenen kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de toets besloten terrein C.