SOOB Logo

Wil jij je vaardigheden aanscherpen en je voorbereiden op de toets besloten terrein C? Ben je klaar om te laten zien dat je een meester bent in manoeuvreren en veilig rijden op afgesloten terreinen? Dan is onze cursus toets besloten terrein C precies wat je nodig hebt.

Interesse in toets besloten terrein?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Onze cursus is speciaal ontworpen om jou te helpen slagen voor de toets besloten terrein C en met vertrouwen te kunnen manoeuvreren op afgesloten terreinen. Met onze ervaren instructeurs en praktijkgerichte aanpak ben je verzekerd van de beste voorbereiding.

Onze instructeurs zijn experts in het vak en delen graag hun kennis en ervaring met jou. Ze begeleiden je stap voor stap, bieden waardevolle feedback en geven praktische tips om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. We creƫren een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien als chauffeur op afgesloten terreinen.

De toets besloten terrein C bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte. Na het behandelen van de onderwerpen wordt het examen afgenomen. Tijdens het examen word je getoetst op de volgende twee onderdelen:

  • voertuigcontrole
  • manoeuvreren

Download hier de exameneisen toets besloten terrein

Goed om te weten: het examen vindt bij ons op dezelfde locatie als het praktijkgedeelte plaats. Dat heeft als voordeel dat je het examen op bekend terrein aflegt. Voor deze toets is geen rijervaring vereist. Je wordt getoetst op de onderdelen.

Hoe gaat de toets besloten terrein?

Het examen duurt 30 minuten en is een onderdeel van de basiskwalificatie code 95. Tijdens de toets worden zeven verschillende scenario's getoetst, waarbij iedere scenario gezien wordt als een op zichzelf staand geheel. De eindpositie van het vorige scenario is daarom niet noodzakelijk de startpositie van het volgende scenario. Alle scenario's worden in dezelfde variant uitgevoerd; allemaal over links of allemaal over rechts. Om te bepalen welke variant door de kandidaat moet worden uitgevoerd, trekt de kandidaat zonder te kijken een kaart. Wanneer alle getoetste scenario's veilig en vloeiend zijn uitgevoerd, ben je geslaagd voor de toets besloten terrein C. De uitslag ontvang je meteen na het examen en is twee jaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel);
  • of een Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) waarvan de geldigheidsduur is verstreken;
  • of een geldig EG/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.
  • Minimaal 17 jaar.

Cursusagenda toets besloten terrein C
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de toets besloten terrein C ook op aanvraag. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden voor het behalen van je toets besloten terrein C vrijblijvend contact met ons op.