SOOB Logo

Het doel van de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie (voorheen e-learning BBS) is het terugdringen van schades en je bewust maken van het gehele proces rondom schades. Ook maakt onze instructeur je tijdens de cursus bewust van de oorzaken waardoor schades kunnen ontstaan en welke mogelijkheden zij hebben om schades te voorkomen.

Na het succesvol afronden van de cursus rijoptimalisatie schadepreventie ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Ook krijg je het beoordelingsrapport waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld, met een risicoprofiel en eventuele aanbevelingen. De beoordelingsrapporten worden eveneens teruggekoppeld naar de desbetreffende werkgever. Op deze manier kan het een vast onderdeel worden van de bedrijfsvoering met blijvende resultaten.

Over code 95 e-learning

Zoals de naam 'e-learning' het al zegt, staat e-learning voor 'online opleiden'. Echter geeft het CBR er met betrekking tot code 95 een aantal restricties aan mee. Zo is het niet toegestaan om de volledige cursus via e-learning te volgen. De kandidaat dient een dagdeel zelfstudie (4 uur) te doen en een dagdeel klassikale scholing (3 uur) te volgen. Dat heeft als voordeel dat kandidaten het klassikale gedeelte van twee cursussen kunnen volgen op één dag. Want waar je in het verleden voor 14 uur nascholing twee dagen fysiek aanwezig moest zijn, is dat met e-learning één dag.

Waarom de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus op eigen voertuig? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie en ontdek het zelf!
Interesse in de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda schadepreventie rijoptimalisatie

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Wat ga je leren?

Kennis

 1. Je kan technische kenmerken in combinatie met rijtechniek benoemen
 2. Je kent de krachten in en van het rijdende voertuig
 3. Je hebt kennis van recente actieve en passieve veiligheidssystemen

Inzicht

 1. Je kan risicovolle situaties inschatten
 2. Je begrijpt het belang van een goede in- en uitstaptechniek en zit- en stuurhouding
 3. Je ziet in hoe de spiegelstand bijdraagt aan een goede kijktechniek

Toepassing

 1. Je kan manoeuvreren met een juiste rijtechniek
 2. Je toont verkeersinzicht door goed te anticiperen, te waarnemen, te observeren en te concentreren
code 95-cursussen
Cursus op eigen voertuig of voertuig JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste data niet vinden? Geen probleem. Je kunt de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie ook op aanvraag inplannen. Tot slot heb je de keuze uit de cursus volgen op eigen voertuig of voertuig van JobTrans.

Profiteer van € 175,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse praktijk code 95-cursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie is € 175- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-praktijkpunten

Deelname aan de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de praktijkpunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de e-learning rijoptimalisatie schadepreventie. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-praktijkcursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder met de cursus e-learning rijoptimalisatie schadepreventie.