SOOB Logo

Het volgen van de code 95 e-learning lading zekeren is van groot belang om verschillende redenen:

  1. Veiligheid op de weg: Een onjuist gezekerde lading kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Het is daarom van groot belang om als vrachtwagenchauffeur de benodigde kennis en vaardigheden te hebben om lading veilig te vervoeren.
  2. Wettelijke verplichting: Het zekeren van lading is niet alleen belangrijk voor de veiligheid op de weg, het is ook een wettelijke verplichting. De regelgeving omtrent lading zekeren is vastgelegd in de Wet Wegvervoer Goederen en de daarbij behorende Europese richtlijnen.
  3. Voorkomen van schade: Een onjuist gezekerde lading kan niet alleen leiden tot gevaarlijke situaties op de weg, het kan ook leiden tot schade aan de lading zelf of aan het voertuig. Dit kan leiden tot vertragingen en extra kosten.
  4. Professionaliteit: Als vrachtwagenchauffeur is het van belang om professionaliteit uit te stralen naar de klanten. Door kennis te hebben van lading zekeren kun je aantonen dat je jouw vak serieus neemt en je werkzaamheden op een verantwoorde wijze uitvoert.

Al met al is het volgen van een cursus lading zekeren voor vrachtwagenchauffeurs van groot belang om veilig en verantwoordelijk te kunnen werken en de wettelijke verplichtingen na te kunnen leven.

Interesse in e-learning lading zekeren?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Wat ga je leren?

Tijdens de e-learning lading zekeren leer je onder andere hoe je verschillende soorten lading veilig en verantwoord kunt vervoeren, rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving. Je leert hoe je de juiste hulpmiddelen kunt gebruiken om lading te zekeren, zoals spanbanden, kettingen en sjorbanden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de verschillende risico's die kunnen ontstaan als lading niet goed gezekerd is.

Naast het theoretische gedeelte is er ook een praktijkgedeelte waarbij je leert hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je lading op de juiste manier vastzet en hoe je de spanning van de spanbanden kunt controleren.

De e-learning lading zekeren kun je combineren met het behalen van 7 code 95-theoriepunten. Echter geeft het CBR aan e-learning met code 95 een aantal restricties mee. Zo is het niet toegestaan om de volledige cursus via e-learning te volgen. De kandidaat dient een dagdeel zelfstudie (4 uur) te doen en een dagdeel klassikale scholing (3 uur) te volgen. 

Meld je aan voor de e-learning lading zekeren en beschik als vrachtwagenchauffeur over alle benodigde kennis en vaardigheden om een lading veilig te vervoeren.

Cursusagenda e-learning lading zekeren
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de e-learning lading zekeren ook op aanvraag. Neem voor meer informatie over de e-learning lading zekeren vrijblijvend contact met ons op.