Fris je kennis op met de e-learning Digitale Tachograaf. De digitale tachograaf registreert rij- en rusttijden, de afgelegde afstand, snelheid, verschillende soorten werkzaamheden en gegevens van de bestuurderskaart. Dit wordt bijgehouden om arbeidsomstandigheden van vrachtwagen- en buschauffeurs te verbeteren. Wil je ook alles leren over de digitale tachograaf en up-to-date blijven over alle veranderingen? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website!

Doel van de e-learning Digitale Tachograaf
De cursist leert de digitale tachograaf te bedienen en de bestuurderskaart te gebruiken. Hij kent de verplichtingen ten aanzien van ritregistraties. De cursist neemt kennis van de geldende wet- en regelgeving en de arbeidstijdenwet.

Inhoud van de e-learning Digitale Tachograaf (leerdoelen)

Kennis:

  • De cursist kent relevante wet- en regelgeving over de digitale tachograaf, arbeids-, rij- en rusttijden inclusief de verplichtingen van de chauffeur.
  • De cursist weet wat een controle inhoudt en kan benoemen welke instanties deze uitvoeren.

Toepassing:

  • De cursist kent de werking van de digitale tachograaf en kan deze bedienen.
E-learning
De uitnodiging van de e-learning wordt 10 dagen voorafgaand aan de cursus verstuurd. De cursist heeft 10 dagen de tijd om de e-learning te doorlopen. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten middels een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de eindtoets afgesloten te worden met een positief resultaat van meer dan 70%. Om in aanmerking te komen voor de code 95 punten, dient er minimaal 4 uur aan de e-learning besteed te worden. Deze 4 uur hoeven niet aansluitend gevolgd te worden. Na het behalen van de theorie wordt op de cursusdag het praktijkgedeelte afgenomen, om hier aan deel te kunnen nemen dient het theoriecertificaat overhandigd te worden aan de docent.  Het praktijkgedeelte duurt 3 uur.

Overige cursusinformatie

  • Soort cursus: theorie
  • Aantal punten Code 95: 7
  • Studieduur: 5 uur e-learning en 3 uur klassikaal
  • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
  • Doelgroep: iedereen die graag meer wil weten over de digitale tachograaf

Meer weten over de e-learning Digitale Tachograaf?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de e-learning Digitale Tachograaf.