Digitale Tachograaf 2.0: Wat betekent dit voor jou als als chauffeur of transportondernemer?

De Europese Unie heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in het Europese mobiliteitspakket waaronder nieuwe wet- en regelgeving van de digitale tachograaf en de controles hierop. In onderstaand artikel vertellen we meer over deze wijzigingen en wat dit voor jou betekent als vrachtwagenchauffeur of transportondernemer.

Martijn Klooster: Deelnemer halve finale TVM NK Veiligste Chauffeur van Nederland

Een van de kandidaten die door is naar de halve finales is Martijn Klooster. Martijn is al langere tijd een bekende bij JobTrans en rijdt op dit moment via JobTrans bij Distrivers. Wij zijn benieuwd naar zijn ervaring als deelnemer van de TVM awards NK Veiligste chauffeur van Nederland. Hieronder onze vragen en alle antwoorden van Martijn.

Geldigheid code 95 opnieuw verlengd, tot en met 31 oktober 2021

De coulanceregeling voor code 95 is verlengd tot en met 31 oktober 2021. Alle rijbewijzen en code 95-vermeldingen die binnen de coulanceperiode verlopen, zijn 10 maanden extra geldig. Lees er hier meer over.

Dit mag vanaf 3 maart jl. weer (en dit nog niet)

Het kabinet laat de coronateugels een beetje vieren. Sommige maatregelen worden versoepeld, anderen blijven tot 15 maart 2021 in stand. Ook voor vrachtwagenchauffeurs of chauffeurs i.o. is een coulanceregeling opgesteld. Lees er hier meer over.

5 tips om de CO2-uitstoot van je auto te verminderen

Vandaag is het warmetruiendag. Het is een jaarlijks terugkerende dag waarop we het energieverbruik proberen te verlagen. Wat de CO2-uitstoot van je auto betreft, in dit artikel geven we je vijf tips om dit te verminderen.

Dit is waarom het verstandig is om nu te keuren, wanneer je rijbewijs dit jaar verloopt

Hoewel het CBR momenteel is gesloten voor het behalen van je rijbewijs of code 95-punten, kun je ook nu gewoon je vrachtautorijbewijs verlengen. Lees in dit artikel waarom het verstandig kan zijn om je nu al te laten keuren.

Voor werk naar buiten tijdens avondklok?

Met ingang van morgen, zaterdag 23 januari 2021, geldt van 21:00 uur tot 04:30 uur een avondklok. Lees hier wat dat betekent als je tijdens de avondklok voor je werk op straat bent.

Wat gaat er veranderen binnen TCVT?

Wat gaat er veranderen binnen TCVT? De informatie in dit artikel is gericht voor bedienaars van hijskranen (machinisten), waarbij het certificaat na 1-1-2020 geldig is, of bedienaars die bekwaam willen worden.

Vrijstelling Code 95 vervalt voor oudere chauffeurs

Al ruim 10 jaar profiteren chauffeurs, die voor 1 juli 1955 zijn geboren van de vrijstelling Code 95. Maar vanaf 1 april 2020 is dat verleden tijd. Waarom deze wetswijziging en wat zijn de consequenties? Je leest het hier.

Veranderingen in theorie-examen auto per 1 november 2019

Vanaf 1 november 2019 veranderen er een aantal dingen in het theorie-examen voor de auto. Met deze aanpassingen wil het CBR kandidaten nog beter voorbereid de weg op laten gaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen. Je leest er hier meer over.