Geldigheid code 95 opnieuw verlengd, tot en met 31 oktober 2021

De coulanceregeling voor code 95 is verlengd tot en met 31 oktober 2021. Alle rijbewijzen en code 95-vermeldingen die binnen de coulanceperiode verlopen, zijn 10 maanden extra geldig. Lees er hier meer over.

Hoeveel punten adr code 95?

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren en daarvoor een ADR-certificaat nodig hebben, kunnen deze mee laten tellen voor de code 95. Voor hoeveel punten, lichten we in dit artikel toe.

Wijzigingen code 95 per 13 september 2021

Code 95-cursus volgen? Lees hier wat er vanaf 13 september 2021 verandert.

Rijbewijs C wat mag ik rijden?

Rijbewijs C wat mag ik rijden? Met een vrachtwagenrijbewijs, rijbewijs C, mag je een voertuig besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3.500 kg bedraagt. We vertellen je er hier meer over.

Kan ik vooraf code 95-punten sparen?

Vooraf code 95-punten sparen is niet mogelijk. Ieder nascholingsblok duurt vijf jaar, waarin 35 uur nascholing moet worden gevolgd. Meer uren die gevolgd worden tellen niet mee voor code 95. Je leest er hier meer over.

Is de cursus heftruck een theorie- of praktijkcursus?

Als beroepschauffeurs dien je 35 uur aan nascholing per 5 jaar te volgen. Dat doe je door het volgen van code 95-cursussen bij ccv-gecertificeerde bedrijven, zoals JobTrans. Van de verplichte 35 uur nascholing moet minimaal 7 uur praktijk zijn. Een veelgestelde vraag onder beroepschauffeurs is dan ook: behaal ik voor de heftrukcursus theorie- of praktijkpunten? We leggen het hier uit.

Kan ik mijn code 95 gelijk laten lopen met de einddatum van mijn rijbewijs?

De geldigheid van jouw rijbewijs en code 95 gelijk laten lopen. Kan dat? En hoe schrijf je je code 95 bij op je rijbewijs? JobTrans legt het hier uit.

Bouw ik pensioen op als uitzendkracht?

Wanneer je aan de slag gaat via een uitzendbureau wil je natuurlijk weten hoe het zit met je pensioen. Heb ik daar als uitzendkracht recht op en hoe gaat het in zijn werk? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat zijn de voordelen van e-learning code 95?

E-learning code 95 is op een innovatieve manier je chauffeurs bijscholen. En het mooie is dat JobTrans hier een eigen platform voor heeft. De afgelopen periode hebben we veel nieuwe code 95-cursussen via e-learning uitgerold. In dit artikel beschrijven we kort de voordelen van e-learning code 95.

2 tips voor het maken van keuzes voor code 95

In een effectief opleidingsplan is alles op elkaar afgestemd. Hieronder geven wij je 2 tips om meer uit een code 95-training te halen. Tips die je direct kunt toepassen, want e-learning code 95 gaat tijdens de lockdown gewoon door.

Hoe werkt e-learning code 95?

Hoe werkt e-learning code 95? Wat zijn de voordelen? En wat is er allemaal mogelijk op het gebied van e-learning? We leggen het uit in onze nieuwste blog.

Welke cursussen tellen mee voor code 95?

Cursussen die meetellen voor de code 95, oftewel nascholingscursussen. Ze zijn er in verschillende varianten. Van praktijk- tot theoriecursussen en van klassikaal tot e-learning. Lees hier welke cursussen meetellen voor code 95.