Hoe behaal ik een PTN-certificaat?

Wil je weten hoe je jouw PTN-certificaat kunt behalen? Bij JobTrans bieden we een uitgebreid programma aan waarmee je binnen korte tijd jouw PTN-certificaat kunt behalen en kunt beginnen als gecertificeerde Praktijktrainer Nascholing (PTN-er).

Digitale Tachograaf 2.0: Wat betekent dit voor jou als als chauffeur of transportondernemer?

De Europese Unie heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in het Europese mobiliteitspakket waaronder nieuwe wet- en regelgeving van de digitale tachograaf en de controles hierop. In onderstaand artikel vertellen we meer over deze wijzigingen en wat dit voor jou betekent als vrachtwagenchauffeur of transportondernemer.

Nieuwe theorieopleiding voor rijopleiding C/CE per juli 2022

Ben jij op dit moment bezig met de opleiding tot vrachtwagenchauffeur C/CE en heb jij al enkele theorie-examens gehaald of ben jij van plan binnenkort je rijbewijs C/CE te halen? Lees dan hier wat de nieuwe theorieopleiding van de rijopleiding C/CE voor jou betekent.

Code 95 compleet, en nu?

Wat te doen als jij je code 95 compleet hebt én laten bijschrijven op je rijbewijs? Je leest het hier.

Einddatum uitstelregeling code 95 nadert voor veel vrachtwagenchauffeurs

De (nascholings)tijd begint te dringen voor beroepschauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs die de gestelde einddatum code 95 niet halen, mogen hun beroep (tijdelijk) niet meer uitoefenen. Lees er hier meer over.

Hoelang is code 95 geldig?

In principe is code 95 vijf jaar geldig. Echter is er vanwege de uitbraak van het coronavirus een coulanceregeling voor code 95 tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd of dit gevolgen heeft voor de geldigheid van jouw code 95? Lees dan verder.

Uitstelregeling rijbewijzen en code 95: hoe zit het nu precies?

Uitstelregeling rijbewijzen en code 95, we krijgen er veel vragen over. In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen, zodat je precies weet hoe het zit.

Geldigheid code 95 opnieuw verlengd, tot en met 31 oktober 2021

De coulanceregeling voor code 95 is verlengd tot en met 31 oktober 2021. Alle rijbewijzen en code 95-vermeldingen die binnen de coulanceperiode verlopen, zijn 10 maanden extra geldig. Lees er hier meer over.

Hoeveel punten adr code 95?

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren en daarvoor een ADR-certificaat nodig hebben, kunnen deze mee laten tellen voor de code 95. Voor hoeveel punten, lichten we in dit artikel toe.

Wijzigingen code 95 per 13 september 2021

Code 95-cursus volgen? Lees hier wat er vanaf 13 september 2021 verandert.

Rijbewijs C wat mag ik rijden?

Rijbewijs C wat mag ik rijden? Met een vrachtwagenrijbewijs, rijbewijs C, mag je een voertuig besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3.500 kg bedraagt. We vertellen je er hier meer over.

Kan ik vooraf code 95-punten sparen?

Vooraf code 95-punten sparen is niet mogelijk. Ieder nascholingsblok duurt vijf jaar, waarin 35 uur nascholing moet worden gevolgd. Meer uren die gevolgd worden tellen niet mee voor code 95. Je leest er hier meer over.